Inloggen

Aantal bezoekers tot nu toe

301852 Bezoekers

Chat met ons!

Kalender

oktober 2019
Z M D W D V Z
« mrt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Highway 1

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

highway 1Vanochtend eerst lekker ontbeten in een knus restaurantje bij het hotel. Daarna de koffers gepakt en San Francisco als eindbestemming op de navigatie ingevoerd. Eerst in Pismo Beach nog boodschappen gedaan. Alles is zo ontzettend groot hier, zelfs boodschappen doen is erg leuk! Om de hoek kwamen we toen de werkgever van Mart tegen; de Rabobank. Al snel zaten we op Highway 1. We hadden hier al veel over gehoord, dat het erg mooi zou zijn. Nou in werkelijkheid overtrof het al onze verwachtingen, wat een ontzettend mooie route is dat! Aan de ene kant heb je de afgrond waartegen de stille oceaan met grote golven klotst en aan de andere kant zijn hele hoge bergen afgewisseld met rotsen en heel mooi landschap.

Onderweg zien we idyllische dorpjes, allen heel verschillend. Ook veel koeien en buffels die op de bergen grazen. Het weer onderweg is net zo afwisselend, het ene moment schijnt het zonnetje erg lekker en daarna regent het erg hard, zal wel komen doordat we in de bergen rijden. Bij het plaatsje San Simeon aangekomen zien we op borden dat er een kasteel in de buurt is, het Hearst Castle. Omdat we hier maar éénmaal langskomen, gaan we de weg af en na een stukje komen we bij een groot gebouw aan. Daar kopen we tickets, eten we een pizza en worden we door een bus opgehaald om de bergen in te rijden. Het kasteel staat namelijk helemaal bovenop een berg. Het is er dan ook erg koud en bewolkt (waarom vergeet ik op die momenten nou net mn warme shawl..) Het is er erg indrukwekkend, zo mooi en zo groot. Het schijnt dat er ook veel beroemde mensen zijn geweest, zoals de president van Amerika vroeger.

Na 2,5 uur is de rondleiding afgelopen en rijden we weer verder. Onderweg stoppen we geregeld om foto’s en film te maken, want oh wat is het adembenemend mooi daar. Wel is het erg voorzichtig rijden (Mirella heeft bijna deze hele weg gereden). Het is namelijk een kronkelige weg met soms wat stenen op de weg en door de regen kan het glad zijn. Maar het gaat allemaal goed. Onderweg als we stoppen om even te kijken, raken we al snel steeds aan de praat met Amerikanen. Het zijn hele aardige geïnteresseerde mensen die al snel alles over zichzelf vertellen. Je praat 5 minuten en je weet hoeveel kinderen ze hebben, hoe lang ze getrouwd zijn en dat ze allemaal een keer in Amsterdam zijn geweest. Leuke mensen, maar ook wel heel anders dan de Nederlanders.

Na een hele lange rit van minstens 7 uur (440 km) komen we eindelijk aan in San Francisco. Hier vallen gelijk de hoge gebouwen, veel verkeer en heel veel lichtjes op. Ons hotel steekt boven veel gebouwen uit, zo hoog. We krijgen een kamer op de 21ste verdieping, een superior kamer (heeft alweer nut dat we als honeymooners op de tickets vermeld staan!). Het enige nadeel is dat we voor 2 dagen parkeren 72 dollar moeten betalen, gekkenwerk. We eten lekker een hapje bij een gezellig jaren 60 restaurant met eigen jukebox op tafel en gaan daarna lekker naar de kamer voor een warme douche en nog even msnen en weblog bijwerken en dan is de dag alweer voorbij. Nu is het tijd om te slapen op het kingsize bed, morgen weer een drukke dag op de planning! Iedereen bedankt voor de leuke reacties!

Klik hier voor de foto’s van Highway 1

5 comments to Highway 1

 • Ma Gombert

  Hallo lieve Mart en Mirella,
  Wat een leuke verhalen schrijven jullie. Ik vraag mij of of mijn bericht van gisteren wel overgekomen is, want ik las het niet bij de berichtjes. maar misschien ging die rechtstreeks naar jullie toe. Maar goed hopelijk komt deze wel aan. Wat lijkt mij het daar ook ontzettend mooi. Knap hoor Mirella dat je daar durft te rijden. Ik vind het altijd vreselijk om in de bergen te rijden. en laat het dus ook maar graag aan papa over.Ik heb hier een rustig dagje, een klient van mij ligt in het ziekenhuis dus ik hoef vandaag niet te werken, en Gert is met papa mee naar Zeist en gaat dan met een vriend naar het spoorwegmuseum in Utrecht.
  Janine ligt nog te slapen. en moe zit al te leren. Straks even met Janine de stad in en eten daar een lekker broodje, zo zie je maar wij doen hier ook nog wat anders dan werken.
  Papa gaat vanmiddag even bij jullie huis langs. Nou ik stop maar weer en ga maar de afwijkingen van de tenen leren, je staat verbaast wat er wel niet mis kan zijn met tenen. Nooit te oud om te leren dus.
  Liefs mama

 • tineke

  hoi wat een mooi kasteel zeg zou er zo willen wonen alleen niet zo ver ha ha.
  en kan me indenken dat die route mooi is zeg ,echt mooi om te zien op de fotos ,in het echt zal het nog mooier zijn!
  dan die uitzicht vanuit jullie hoyel niks teveel gezegd,op de web zag ik het niet zo goed alsnu prachtig.
  ja mirella leuk he dat de winkels zo groot zijn,heerlijk!
  wij genieten zo van de verhalen en fotos echt leuk.
  wel leuk om te horen dat die amerikanen zo aardig zijn,heb je ook verteld dat jij in amsterdam ben geboren?
  want wie kent amsterdam niet toch?
  nou nog veel plezier verder en niet zeeziek worden!!!!
  heel veel liefs en tot de volgende web!!!
  mama-ma papa-pa xxx

 • Pa Gombert

  Hallo Mart en Mirella,
  Wat grappig zeg, dat jullie in kasteel Haerst waren.
  Bijna was ik ook op kasteel Haerst opgegroeid.
  Tussen Hasselt en Zwolle(vlakbij het Haersterveer) staat namelijk ook een overblijfsel van wat vroeger kasteel Haerst was. Het is nu nog een heel groot huis, maar in de volksmond is het ng steeds kasteel Haerst.
  Mijn ouders konden in de tijd dat ze trouwde een gedeelte van dat kasteeltje huren.
  Ze hebben dat niet gedaan, helaas.
  Ik heb zojuist jullie planten water gegeven. Alles is nog in orde.
  Groetjes en geniet er lekker van

 • mamafrani

  Heerlijk is dat hé als je zo spontaan ineens je plannen kunt aanpassen en dan op zo’n mooie plek terecht komen!!
  Schitterend gewoon!!!
  En als je straks terug bent in Nederland dan is Zwolle-Spijkenisse een peuleschil 😉 hihihi met al die kilometers die jullie afleggen…
  En die parkeerkosten…. jeetje dan mogen we hier niet klagen, krijgt die auto ook een speciale behandeling ofzo??!!
  En wat betreft dat jullie honeymooners zijn…je moet maar denken, je blijft gewoon lekker in die sferen hangen hahahaha….
  Wij gaan volgende week ook wat leuks doen…. wij gaan naar Pipodorp!!! Weliswaar niet zo spectaculair als de States, maar oke , verschil moet er wezen he? hihi
  Nou dikke kus en knuffel weer van ons allemaal, en als ik had geweten dat jullie naar alcatraz gingen had ik mijn kids meegegeven!!! (geintje )

 • mariska

  heyhey

  mirelll wat goed rijden op kronkel wegen met gladheid en schade vrij!! hahha 😉

  oww dat alles daar adembenemend is geloof ik graag!
  hoe meer ik lees en zie hoe sneller ik ook zo’n reis wil maken!!!
  super

  kuskus

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>