Inloggen

Aantal bezoekers tot nu toe

301845 Bezoekers

Chat met ons!

Kalender

oktober 2019
Z M D W D V Z
« mrt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

San Francisco

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

alcatrazNaar deze dag hebben we allebei erg uitgekeken. Vandaag gaan we namelijk naar Alcatraz, ook wel bekend als the Rock. Alcatraz was van 1934 tot 1963 een zwaar bewaakte gevangenis op een eilandje in de baai van San Francisco. Er zaten vrijwel alleen criminelen die zich aan zeer ernstige misdrijven hadden schuldig gemaakt. De gevangenis heeft 450 cellen. In 1962 zijn er drie gevangen ontsnapt, daarna is de gevangenis gesloten. Hier is ook een film van gemaakt: Escape from Alcatraz. Met een boot kun je naar het eiland. We besloten naar de pier te lopen, dit was al een hele belevenis. Het is hier erg heuvelachtig en dat betekende dus heel snel de bergen af lopen en heel langzaam de berg weer op (pfff toch thuis maar eens meer gaan sporten). Dit leverde wel hele mooie uitzichten op. Op sommige plekken stonden zelfs borden dat je met een hoek van 90 graden moet inparkeren! Het is erg lekker voorjaarsweer en we genieten dan ook lekker van het zonnetje.

Na een lange en vooral stevige wandeling komen we aan bij de pier. Het is er al erg druk en na een tijdje kunnen we een hele grote boot op. We gaan op het dek staan en zien in de verte al Alcatraz. Het is ongeveer 750 meter van de kust varen, we zijn er dan dus ook snel. Eindelijk zetten we voet op het eiland, zo onwerkelijk! We krijgen een korte speech van de regels op het eiland en kunnen dan onze eigen gang gaan. We beginnen met een audiotour. Je krijgt dan een koptelefoon met een bandje waarin je in het nederlands door de hele gevangenis wordt geleid . Deze zegt precies waar je heen moet lopen en wat je dan allemaal ziet, heel erg leuk verteld door de gevangenen en bewakers zelf. Zo lopen we door de hele gevangenis en buitenplaats. Mirella mag zelfs even ervaren hoe het is om in een isoleercel in het donker met de gevangenisdeur dicht te zitten. Het is allemaal heel erg indrukwekkend, een gevangenis met zo’n bijzonder verleden.

Na 3 uur rondgelopen te hebben kopen we een paar souvenirs en gaan dan weer met de boot terug. Dit was een belevenis die we niet snel zullen vergeten! Terug op het vaste land lopen we weer een stuk. We besluiten dan een taxi te pakken naar het centrum (downtown). Na een klein stukje rijden in zo’n gele taxi, zijn we midden in het centrum. Een paradijs voor Mirella! Op 1 rij: Prada, Gucci,Louis Vouitton en Victoria’s Secret. De laatste hebben we bezocht, de rest maar niet (anders hou ik niks over voor New York, haha). We halen bij Macy’s op de 4e verdieping een koffie bij de Starbucks en lopen daarna door het centrum.

Twee uurtjes verder, wat uiteindelijk voor Mirella 5 minuten leek en voor Mart 5 uur, willen we met een typisch vervoermiddel uit San Francisco een stukje rijden: de Cable Car. Dit is een karretje waarin je kan zitten en aan de rand kan hangen. Hij wordt door een tandwiel op een kabel geklikt en een grote Surinamer was de conducteur en bestuurder. Mart geniet erg met zijn camera aan één hand, terwijl Mirella probeert te overleven hangend aan het karretje de bergen op en af.

Dan na een tijdje is het ritje afgelopen en staan we wat verloren weer bij de kust. Het wordt al donker en we zijn toch wel erg moe van alle indrukken en besluiten de bus terug naar het hotel te pakken. Bij het hotel pakken we de auto en rijden naar de brug die bekend is als de Golden Gate Bridge. Dit is ook erg leuk, vooral omdat de brug ook vaak in films te zien is en bijvoorbeeld ook in de serie Full House (jeugdsentiment van Mirella). Vanuit een viewpoint kunnen we erg mooie foto’s maken en is het uitzicht schitterend! Het is al weer 8 uur en we rijden langs de KFC om wat te eten te halen. Daarna terug naar het hotel en met een boekje van de H&M (Amerikaanse versie) valt Mirella in slaap (Mart was bij het zien van het boekje al in slaap gevallen). 19745 stappen, 15.29 km, 1104 Kcal verder…. wat een dag, wat een mooie stad San Francisco!

Klik hier voor de foto´s van San Francisco

ps. het lukt helaas niet om de video´s om te zetten naar een formaat dat op de website geplaatst kan worden.

6 comments to San Francisco

 • Pa Gombert

  Dag Mart & Mirella,

  Dat moet een mooie dasg zijn geweest, maar ook vermoeiend.
  Had je je 7-mijlslaarzen aan Mart?
  Als ik het goed uitgerekend heb doe je stappen van 7,75 meter!!!
  IUk heb thuis nog en boek van Alistair Maclean over de Golden Gate Bridge.
  Mag je wel lezen.
  Groetjes en veel plezier verder.

 • tineke

  hoi mart en mirella wat indrukwekkend die gevangenis,ik ken de film maar het lijkt me als je het in het echt ziet nog gaver!
  en dan dat uitzicht zo mooi,iedere keer genieten we van de fotos.
  lag die hond daar zomaar op straat?neem mee !!!!!
  die trams ken ik ,zijn gaaf he.
  de verhaal die jullie erbij doen is ook zo goed ,het lijkt net of je een rond rit door san francisco krijgt.
  en mirella gaaf he al die winkels,ik zou mn ogen uitkijken,al wat gekocht?
  natuuuuuuurlijk,hi hi hi.
  nou jongens op naar de volgende plek? heel veel plezier,maar zo aan jullie te zien hebben jullie dat!
  heel veel liefs mama-ma papa-pa.

 • mamafrani

  Gaaf hoor….
  En wat heerlijk al die foto’s!!!
  Die tram kwam ook in de serie Full House voor hé?
  Aan het begin zag je hem elke keer… ( voor mij ook jeugdsentiment hoor 😉 )
  Wat betreft dat parkeren in een hoek van 90 graden?? Mij niet gezien hoor!!!
  En al helemaal niet als er ergens een steile afgrond is met water!!!
  Ik zag op de foto’s ook de ZARA en H&M !!
  Ben benieuwd of ze daar nou dezelfde dingen hebben??
  En dan die gevangenis…
  Lijkt me zeer indrukwekkend…al helemaal zo’n isoleercel…
  Het lijkt ook op de foto’s of de tijd daar stil heeft gestaan.
  Ik heb de film ook gezien en herkende er veel van…
  Zelfs de pop en het gat in de muur… vreemd dat het ook er allemaal echt is…
  Enne hebben jullie nou al een keer gezond gegeten??!!
  Want KFC valt daar volgens mij niet onder 😉
  Nou ben benieuwd wat jullie hierna gaan beleven…
  Wachten maar weer…op jullie volgende verslag.
  Dikke kus en knuffels!!

 • peter

  Ik heb er vreselijk van genoten, Mart kan het zo smeuig vertellen en de foto’s zijn ook al van topreporters kwaliteit, vraagje: die foto van die zeemeeuw op dat paaltje, is die echt, hij lijkt wel van plastic…

 • mariska

  heyhey

  heb de film net als iedereen gezien en kan me voorstellen dat het zien van alcatrez in real life indrukwekkend is.
  Op 1 rij: Prada, Gucci,Louis Vouitton en Victoria’s Secret??!!!
  wat was rij 2???? tja dat denk ik dan gelijk…..
  maar idd mirell save it for new york!!!
  mmmmmmmmmmm wat hebben jullie een goede keus gemaakt zeg om deze reis/route enz te doen, top!!
  liefs uit zwolle

 • mariska

  ow maar in het nederlands????
  hoe commercieel is amerika!!!

  ps.
  mirell zie nu wel een tasje van zara…… 😛

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>