Inloggen

Aantal bezoekers tot nu toe

301845 Bezoekers

Chat met ons!

Kalender

oktober 2019
Z M D W D V Z
« mrt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Fresno

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

squirrelNa al zoveel moois gezien te hebben, is het iedere dag weer een verrassing voor wat komen gaat. We worden pas tegen 8 uur wakker, lezen eerst nog even lekker een boek en schrijven ons reisverhaal op de weblog. We vertrekken dan ook pas tegen 10 uur uit het hotel, maar het is vakantie en dus rust op z’n tijd is ook erg lekker! Nog even snel een foto gemaakt van de deur van de Elvis Suite die naast onze kamer zat. Hier heeft ooit Elvis Presley geslapen. Vandaag hebben we een lange autorit voor de boeg, we moeten dik 450 km rijden en dat is een behoorlijk stuk omdat je hier niet hard kan rijden in de bergen. Eerst gaan we nog genieten van de sneeuw! We rijden de bergen op en komen bij een erg leuke attractie: ze verhuren hier banden om van van een berg af te glijden over de sneeuw, ze hebben een hele baan aangelegd.

We huren 2 banden en lopen de berg op. Ook kleine kinderen lopen met kleine banden, dus ach waarom zou ik het niet durven (stiekem toch beetje bang voor wat komen gaat). Maar het is hartstikke leuk,we glijden echt heel hard de berg af en met een natte broek van de sneeuw eindigden we onder aan de berg. We hebben dit nog een aantal keren gedaan, maar we hebben niet echt de goede kleding aan en zijn na een aantal keren klimmen ook wel erg moe (weer die slechte conditie). Dit was echt leuk, maar we moeten nog ver rijden en gaan dan ook weer verder.

Onderweg tanken we nog een keer voordat we verder de bergen in rijden. We rijden een heel stuk door de bergen met weer hele mooie uitzichten. Hier ligt ook erg veel sneeuw, gelukkig wordt er goed gestrooid en zijn de wegen goed vrijgemaakt. Dit is echt heel erg genieten, want de zon schijnt en het is er zo ontzettend mooi. We willen verder door de bergen rijden, maar stuiten tot twee keer toe op een afsluiting van de wegen. Dit betekende dat we tot twee keer toe weer terug moesten rijden en een andere weg moesten pakken. Dan is het toch handig dat we ook kaarten bij ons hebben, want de navigatie stuurt ons steeds weer terug. Hierdoor zijn we na 2 uur rijden nog net zover van de eindbestemming als toen we vanmorgen wegreden, maar dan hebben we eindelijk een weg die wel open blijkt te zijn. Onderweg zien we ook een paar keer eekhoorntjes, heel schattig en we maken veel foto’s van de uitzichten.

Na een stuk gereden te hebben (in de goede richting) stoppen we bij een klein restaurantje langs de weg. Deze is, behalve bij de voordeur, helemaal ingesneeuwd, maar we hebben wel trek en lopen dus naar binnen. Het is een typisch kroegje met een barretje en een lading verzamelingen,we zien zelfs een biljet van 25 gulden aan de muur hangen. We bestellen allebei een tosti met patatjes en wat te drinken. Ik moest heel nodig plassen en vroeg waar de wc was. De man zei dat deze buiten was in een klein gebouwtje ernaast, maar dat er geen stromend water was en ik geen wc papier in de wc mocht gooien, nou lijkt me geen probleem denk ik dan. Ik loop naar het gebouwtje en wat ik daar binnen aantref is echt zo vreselijk smerig, die hele wc ligt vol met ontlasting en ik ga bijna over mn nek, wat ontzettend smerig. Ja hij zij wel dat er geen stromend water was, maar dat er een hele verzameling van een week lag had ik niet verwacht. Ik moet wel opbiechten dat ik zo nodig moest dat ik mijn plasje erboven op hangend toch heb gedaan en het wc papier dat ik er niet in mocht gooien was er niet. Geloof me, buiten is het erg koud en je moet heel nodig, dan doe je toch gekkere dingen dan je denkt. Ik ga snel terug naar het barretje, al is mijn eetlust wel verminderd. We eten de broodjes en zoute patatjes op (hij was de zout al kwijt, maar volgens mij zat het hele potje op de patat). We praten nog wat met de man achter de bar en een andere man. Ze vertellen wat over de weg, maar door het dialect in combinatie met wat drankjes verstaan we ze niet altijd en lachen dus maar soms met ze mee. Dit was weer een bijzondere ontmoeting en ervaring, maar we zijn blij als we weer verder rijden.

Na een tijdje rijden we de bergen uit en komen langs kleine plaatsjes als Jackson en Stockton. Het landschap verandert ook sterk, het is hier een stuk platter en landelijker, veel boerderijen. Dan komen we op de snelweg en kunnen we eindelijk flink gas geven. Dit rijdt lekker door en we komen dan tegen 20 uur aan bij ons hotel. We krijgen hier weer een erg mooie en vooral grote kamer. Er staat een bank, een relaxstoel, een groot bureau en weer een lcd scherm met playstation. Snel lopen we nog naar het restaurant om te kijken of we nog een heerlijke maaltijd kunnen nuttigen. Gelukkig was dit nog mogelijk en eten we allebei lekker aardappelen met zalm. We blijven ons steeds weer verbazen over wat ons allemaal overkomt, zo overweldigend en bijzonder, we genieten enorm!

Klik hier voor de foto’s van Fresno

4 comments to Fresno

 • tineke

  nou mirella niks te veel verteld dat ik eerst moest hebbengegeten hi hi hi.
  en heeft elvis daar echt geslapen?wat gaaf.
  en dsan die natuur zo ontzettend mooi,ik snap dat jullie genieten,net schilderij van bob ross,
  en wat een gezellige bar,echt amerikaans.
  en die maaltijd klonk ook niet mis lekker!!!
  en leuk dat jullie zo heerlijk in de sneeuw hebben gespeeld ha ha ha.
  ik vind het wel knap dat jullie de weg zo goed weten,terwijl de helft dicht zit(hebben we hier ook last van).nou en dan die kamer zo groot .
  nou ik wacht weer op jullie verhaal,zo leuk!
  heel dikke knuffel van mij
  groetjes van ons allen.xxxxxx

 • peter

  mooie foto’s
  leuk verhaal, natuurlijk moet Mirella weer de wc’s uittesten 🙂
  goed dat jullie de rust genomen hebben, zo te horen heb je die 450km twee keer afgelegd, gemiddeld 45km/u dat kan ook op een brommer…

 • mamafrani

  Hey vakantie-gangers!
  Wie had dat gedacht dat jullie ook nog sleetje ( band eigenlijk 😉 ) konden glijden!?
  Ik moet wel zeggen dat het dapper van je is dat je toch naar die wc bent gegaan…
  Ik zou het buiten in de sneeuw hebben gedaan hahahaha…
  En alweer patat hé??
  Komt dat nog niet je neus uit??
  Of is het daar net als bij aardappelen, kan overal bij 😉 hihihi…
  Nou ik ben benieuwd wat jullie vandaag weer beleven…
  Kussies!!

 • mariska

  lekker aardappelen met zalm!!!! hahah schrijf ik net bij het vorige verhaal dat ik me zorgen maak…
  dit lijkt er meer op!!
  minus de tosti en zoute patat…

  en wat is het toch fijn om een navigatie te hebben… :$ lekker irritant om om te rijden.
  gelukkig hebben jullie geen haast maar leuk is anders.

  nou ik ga op naar het volgende verhaal!
  liefs uit zwolle

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>