Inloggen

Aantal bezoekers tot nu toe

301848 Bezoekers

Chat met ons!

Kalender

oktober 2019
Z M D W D V Z
« mrt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Disneyland

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

disneylandNa ons eerste nachtje in San Diego doen we lekker rustig aan, we rijden door de stad en zien veel van San Diego. We komen langs een marinebasis, leuke wijken en rijden naar de kust. De kust is hier heel ruig met veel rots en stenen. Bij de kust ploffen we neer op een grasveldje en slapen lekker in het zonnetje. Laat in de middag willen we even naar een shoppingcenter (dit is vooral Mirella’s voorkeur…hihi). Mart stelt de navigatie in op een outletcenter (volgens de poi) en we volgen de route een half uur lang en wat denk je…zijn we naar een vuilnisbelt genavigeerd! Ik wist niet dat Amerikanen dit onder een outlet verstaan. Maar gelukkig is er in dit geweldige land altijd wel een andere optie en we rijden naar de Fashion Valley Rd en gelukkig blijkt hier wel een echt shoppingcenter te zijn. De winkels zijn helaas allemaal in de categorie van Louis Vouitton en we kijken dus gezellig rond.

’s Avonds eten we in een local Italiaans restaurantje. Het valt ons op dat in de restaurants de obers en serveersters erg hun best voor je doen het naar je zin te maken en ze zijn allemaal even vriendelijk. Vandaag op tijd naar bed want morgen hebben we een leuke lange dag in het vooruitzicht!

De volgende ochtend checken we om 8 uur uit en gaan naar Disneyland in Anaheim vlakbij Los Angeles! Het is ongeveer 1,5 uur rijden voordat we er zijn, doordat we met 2 personen in de auto zitten kunnen we mooi alle file’s voorbij rijden over de carpoolstrook. Op deze strook mag je alleen rijden als er 2 of meer personen in de auto zitten. Onderweg halen we ons ontbijt bij Jack in the Box (een soort van Burgerking), we eten gefrituurde kip op een broodje met kipsticks, erg lekker maar o zo ongezond (we snappen heel goed hoe de mensen hier letterlijk rond worden). Was wel grappig, want diegene die ons hielp achter de balie was een vrouw van zeker boven de 80!!! Ze kwam maar net boven de frituur uit, kennen ze hier geen pensioen?? We zijn al bijna bij Disneyland, want op de borden staat al Disney Way aangegeven.

Rond 10 uur zijn we bij het park en er staat een lange rij voor de kassa. We hadden er niet aan gedacht dat het vrijdag was en veel scholen hier dan gesloten zijn en mensen natuurlijk ook een weekendje weg gaan. Gelukkig gaat het allemaal wel vlot en staan we al snel bij de kassa. Je hebt in Anaheim twee Disney Parken, Disneyland en California Adventure Park. Disneyland is het allereerste Disneypark en diende later als voorbeeld voor de parken in Florida en Parijs. De attracties zijn nagenoeg hetzelfde als deze parken, zoals de Space Mountain en Indiana Jones. California Adventure Park is er later bijgebouwd en is gebaseerd op alles in Californië, ze hebben zelfs de Golden Gate Bridge nagemaakt! Ook zijn hier meer attracties als achtbanen en enge attracties. Aangezien we de hele dag de tijd hebben besluiten we een ticket te kopen voor beide parken. We hadden gelezen dat als je jarig bent, je gratis het park in kan. Dit zou natuurlijk erg leuk zijn en we proberen het. Omdat we geen legitimatie bij ons hebben krijgen we een korting. Eerst gaan we naar Disneyland. Het is erg druk, maar de rijen zijn door de Fastpass te gebruiken goed te doen. Ik heb bij de entree ook een badge gekregen met daarop mijn naam en dat ik jarig zou zijn, deze speld ik op en ik hoor de hele dag mensen Happy Birthday tegen me zeggen, ik heb dan ook bijna het gevoel dat ik echt jarig ben, ach het is ook een feest! De Amerikanen zijn een geduldig volk en wachten overal netjes op hun beurt in soms lange rijen. Zelfs om op de foto te gaan met Tinkerbell wachten ze meer dan een uur en we horen dat in het hoogseizoen dit zelfs kan oplopen tot 2,5 uur! We genieten erg van alle attracties en shows die we in het park zien. Het is erg leuk dit zo te ervaren.

Om 17 uur gaan we naar het andere park. We gaan in een achtbaan die heel snel ging met leuke muziek, zo´n achtbaan hebben we nog niet eerder meegemaakt! Rond 18 uur is het donker en ziet het park er ook erg mooi uit met allemaal lichtjes en gezellige muziek. Ook hadden ze een hele leuke attracties, je zit dan in een lift die heel snel omhoog schiet, het raam voor je opengaat op de bovenste verdieping en dan kijk je uit over het hele park, vervolgens kletter je 13 verdiepingen naar beneden, een heel eng en leuke attractie!In Disneyland is om 21 uur een show op een rivier, deze is echt heel mooi, zoiets hebben we nog niet eerder gezien. Met veel vuurwerk, muziek, grote boten en grote fonteinen met daarin een film van Disney.

Na de show eten we en om 22 uur en zijn we echt helemaal gesloopt, we hebben vandaag 25000 stappen gezet (gemeten met de stappenteller op de telefoon van Mart) en hebben dus 12 uur rondgelopen in de parken. We kopen nog een paar leuke souvenirs en strompelen dan terug naar de parkeerplaats. We rijden naar het hotel waar we de eerste 2 nachten ook verbleven in LA. Eerst gaan we langs de autoverhuur om de auto terug te brengen, dan hoeven we dit niet de volgende ochtend te doen. De eens zo witte en schone auto is in 2 weken tijd omgetoverd tot een grijze auto vol met troep, we hebben er dan ook veel mee gereden en tijd in doorgebracht. Om 24 uur liggen we dan eindelijk op bed en vallen snel in slaap. Een vermoeiende maar een erg leuke dag die we echt niet hadden willen missen. Dit was echt een heel leuke afsluiting van onze onbeschrijfelijk leuke en indrukwekkende rondreis.

Klik hier voor de foto’s van Disneyland

2 comments to Disneyland

 • tineke

  hoi mirella en mart,leuk hoor die outlet ha ha nee dan maar verder kijken .
  de fotos van disneyland zijn erg leuk,vooral met die mickey oren hi hi,staat leuk!!
  En ja handig om te zeggen dat je jarig bent mirella wij zouden niet op het idee komen ,maar mijn meisje wel ha ha.
  nou in ieder geval zijn de fotos erg leuk,en ziet het er gezellig uit.
  volgens mij moet je nu toch wel verlangen naar een bord andijvie na al dat fastfood!!!!
  Jullie hebben in ieder geval een super leuke ,mooie,leerzame reis achter de rug,ach dan is het toch niet zo erg dat de auto iets anders eruit ziet ha ha.
  nou op naar hawai,wij horen en zien het wel.
  heel veel plezier en wij kijken weer uit naar jullie verslag.
  heel veel liefs van ons..mama-ma papa-pa.xxxxxxx

 • mariska

  faken dat je jarig bent voor korting………………..STELLETJE NEDERLANDERS!!!!

  WUHAHAHA echt waar jullie zijn onverstelbaar maar zo grappig en inventief!!

  liefs

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>