Inloggen

Aantal bezoekers tot nu toe

301845 Bezoekers

Chat met ons!

Kalender

oktober 2019
Z M D W D V Z
« mrt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hawaï

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

hawaïVandaag worden we al om 5.45 door de wake up call van het hotel gewekt. Dit was een kort nachtje, maar we hebben iets heel moois in het vooruitzicht en staan dus snel op. Om 6.40 zitten we alweer in een shuttlebus naar het vliegveld. We praten nu met een Amerikaan over Maui, dit is het eiland van Hawaï waar wij naartoe gaan. Gisteren toen we naar het hotel werden gebracht vanuit de autohuur spraken we ook met een andere man hierover en beide mannen vertellen ons dat het een heel mooi eiland is. De man vertelde dat hij er vorige week is geweest en zelfs met dolfijnen en walvissen heeft gezwommen, wauw dit klinkt echt te mooi om waar te zijn. Alle Amerikanen die we tijdens de rondreis gesproken hebben over Hawaï vinden Maui het mooiste eiland. We zijn erg benieuwd hoe het daar is.

Eerst moeten we onze koffers inchecken, deze zijn per koffer te zwaar en we moeten dus meer in de handbagage proppen. Daarna komen we in een eindeloos lange rij voor de douane, gelukkig wordt de rij gesplitst en zijn we toch al snel aan de beurt. Het vliegveld is hier gelukkig niet zo groot als op Chicago en we zijn dan gelukkig ook op tijd bij de gate en kunnen al snel aan boord. Ik schrijf dit in het vliegtuig, want de vlucht zal bijna 5 uur duren en ik heb dus nu mooi de tijd. We zijn nu 3 uur onderweg en onder ons is alleen maar oceaan te zien. In Hawaï zal het tijdsverschil met Nederland 11 uur zijn, het is bij ons dus 11 uur vroeger. We zetten straks ons klokje dus 2 uur terug en hebben dus vandaag een dag van 26 uur, kunnen we lekker langer genieten van hopelijk veel zon en rust. Want dat is waar we ons erg op verheugen!

Na 4,5 uur vliegen landen we al op het eiland Maui. Vanuit het vliegtuig valt het gelijk op dat het eiland heel groen is. Bij de luchthaven krijg ik van Mart al een ketting van echte bloemen, het voelt heel bijzonder hier te zijn, zover van huis. Bij de autoverhuur krijgen we een Toyota Corolla, een kleinere auto dan de Pontiac, maar we hoeven hier dan ook niet zulke lange afstanden te rijden. We hadden nog geprobeerd een cabrio te krijgen, maar die waren helaas op. Het is iets meer dan een half uurtje rijden naar het hotel. Het hotel ziet er erg mooi uit en we checken in. We krijgen een kamer op de begane grond, waardoor het uitzicht niet zo heel mooi is en we vragen of ze nog andere kamers beschikbaar hebben en we krijgen te horen dat we na 2 nachten naar de grote suite mogen (die was nog niet gelijk beschikbaar), dat klinkt goed!

We trekken ons zomers outfit aan en eten wat patatjes bij het zwembad. Het stormt vandaag, maar de temperatuur is gelukkig wel erg lekker. De voorspelling is dat de storm de hele week aanhoud, nou dan kunnen we lekker uitwaaien! We pakken de auto en rijden in de omgeving rond. Wanneer we de grote (tweebaans, dus valt wel mee met de grootte) weg afrijden komen we al snel op hele mooie plekjes. We zien veel kleine strandjes met zee en het valt ons op dat het hier inderdaad heel groen is en er veel vogels zijn. Ook lopen er veel wezels over de weg en tussen de planten.We hadden geen idee wat we bij Hawaï konden verwachten, het is anders dan we verwacht hadden, minder tropisch (komt waarschijnlijk door de wind), maar wel heel erg mooi groen met veel kleurige bloemen. We hebben al vroeg honger en rijden naar een nabijgelegen dorpje met restaurants en winkeltjes. Helaas zijn een aantal restaurants volgeboekt, maar we eten heel lekker in een klein barretje. De serveerster had nog nooit iemand gesproken die uit Nederland kwam (we hebben zelf ook nog geen Nederlander gehoord of gezien). Na het eten rijden we terug naar het hotel en kijken nog even sensationele Amerikaanse tv op Fox en vallen dan vroeg in slaap.

Klik hier voor de foto’s van Hawaï

3 comments to Hawaï

 • mamafrani

  Hey vakantiegangers!!
  Ziet er erg mooi uit allemaal!!
  Wel jammer dat ze geen outlet hebben 😉
  En die roze auto was ook leuk geweest!!
  Mag je alleen naar de wc als je zo’n lei omhebt???
  hihihi …
  Nou veel plezier nog en geniet van het mooie weer… het is hier maar koud brrbbrbbrr…. hihi…
  Kus Francisca

 • tineke

  hoi aloha,
  wat gaaf die fotos zo mooi,wel lang he vliegen maar het is mooi zo te zien.
  lief van mart dat hij zo mooi bloemen voor je kocht.
  jammer dat je het niet mee mag nemen.
  en ik wist niet dat barbie(roze auto)daar woont ha ha.
  ik ben benieuwd of je nog nederlanders treft.
  nou op naar de volgende avontuur.heel veel liefs mama-ma papa-pa xxxxxx

 • mariska

  veel zon en rust dat zal wel erg lekker zijn naar jullie lange rondreis….

  en dan in zo’n hangmat!!!!!superrrrrrrrrrrrrr
  mooi groen enz toptop!
  mis alleen de bikini/zwembroek foto’s zon is nog wat ver te zoeken??

  liefssss

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>