Inloggen

Aantal bezoekers tot nu toe

301848 Bezoekers

Chat met ons!

Kalender

oktober 2019
Z M D W D V Z
« mrt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Road to Hana

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

waterfallVandaag zijn we vroeg wakker doordat het 2 uur vroeger is dan gisteren, maar dat komt mooi uit! We gaan vandaag namelijk the Road to Hana rijden. Dit is een weg met meer dan 600 bochten (kan je niet harder dan 20km p/u rijden) en ongeveer 50 bruggen. We hebben hier al verschillende keren over gehoord en deze weg moet je gereden hebben om te ervaren wat Hawaï is en vooral hoe de natuur is. Uiteindelijk rijden we na gezellig op de MSN bijgekletst te hebben met familie om 8 uur weg. Na een klein half uurtje rijden we de weg al op. Het valt nog mee met de bochten maar al snel worden ze steeds scherper en rijden we steeds hoger de bergen in. Je hebt er weggetjes waar maar 1 auto tegelijk doorheen kan , hier moet je toeteren zodat ze weten dat je eraan komt en maar hopen dat je niet in z’n achteruit terug hoeft (naast je zie je mooie uitzichten, maar wel met een diepe afgrond), ach je moet er iets voor over hebben!

Ook zien we al snel een kleine waterval en veel mooie planten en natuur. Onderweg regent het een stukje erg hard, maar gelukkig stopt het al snel weer. We rijden over veel smalle bruggetjes en langs hoge rotsen en diepe afgronden met de kustlijn ernaast, echt adembenemend mooi!

Na ongeveer 4 uur rijden komen we aan bij Hana, dit is een heel klein dorpje en we halen er heerlijke broodjes met hamburgers. We kunnen nog een stuk doorrijden, maar dan worden de wegen onverhard en met gaten in de weg en stenen op de weg. Hier hadden we echt een Hummer voor moeten hebben en aangezien we deze niet hebben, keren we na een stuk doorelkaar gerammeld te zijn terug. Onderweg zien we nog een hele grote waterval, het water stroomt erg hard en komt van heel hoog. We lopen een stuk ernaartoe en maken wat foto’s. Dit is echt mooi op zo’n eiland en het zonnetje schijnt lekker, dus we genieten erg! Ook zien we idyllische landschappen met koeien en paarden en soms zijn de koeien zelfs ontsnapt en versperren dan de weg (ach kan er ook nog wel bij…).

Onderweg rijden we ook een paar keer naar strandjes, deze zijn met zwart zand (het eiland is op en rondom 2 vulkanen ontstaan). Ook stoppen we bij een strandje waar hele hogen golven zijn. Hier zijn veel jongeren aan het surfen, erg mooi om te zien. Dit hebben we wel eens op tv gezien, maar in het echt is het toch wel onvoorstelbaar dat ze op de plankjes kunnen blijven staan bij zulke hogen golven!

Na nog ongeveer 4 rijden en aantal stops om foto’s te maken en te genieten van de uitzichten rijden we het dorpje Kihei waar ons hotel staat weer in. De zon gaat bijna onder (we zijn uiteindelijk 10 uur weg geweest en het is dus net na 18 uur). We stoppen bij een strandje vlakbij het hotel en zien de zon onder gaan, erg mooi zo bij de zee. ’s Avonds koelt het wel af en kleden we ons voor het avondeten even om en ik schrijf nu deze weblog. Ons eerste dag op Hawaï was erg mooi en we hebben echt heel erg genoten. We zijn benieuwd wat we hier nog meer mogen meemaken! We houden jullie op de hoogte met onze berichtjes of zoals Marjolein en Xavier het noemen M&M travel tours.

Klik hier voor de foto’s van Road to Hana

5 comments to Road to Hana

 • tineke

  wat zijn de fotos mooi,in het echt zal het zeker nog mooier zijn.
  wat betreft die weg ik was gaan lopen(je weet hoe je moeder is)metzulke afgronden en niet wetende wat er aan komt …no way !!!
  maar ik moet wel zeggen dat het er zo mooi uit ziet,en dan die vogels die ik hoorde zo gaaf!
  ja mij lijkt het ook moeilijk om te surfen op zulke golven maar je kent de gezegde ..jong geleerd oud gedaan!.
  en dan die waterval echt schitterend,.
  nou lieverds geniet ervan,en mart alsnog gefeliciteerd met je moeder!!
  nou mart en mirella tot de volgende verhaal van mart en mirellas avontuur!daaaaaag aloha!!!
  of houdoe!mama-ma papa-pa.

 • peter

  Werkelijk schitterende fotos, ik vraag me wel eens af hoe die watervallen kunnen blijven stromen, dat moet toch op zo’n eiland een keer opraken, of regent het daar boven in die bergen zo hard?
  De foto van de surfer kan zo in een reisfolder, mooi hoor!

 • betty gombert

  Hallo m&m
  Schitterend wat een mooi eiland is dat zeg,
  Ik ben misschien heel dom, maar ik dacht alleen aan palmbomen en stranden, maar wat een natuur daar. Schitterend en wat een lekker weer, als ik dat zo bekijk.
  In de korte broek en shirt.
  Geniet er weer van en liefs mama

 • mariska

  WOWWWWWWWWW wat mooi daar zeg, echt paradijs zelfs als het niet super stralend weer is.
  en mart, blij dat je nu even shop loos bent?? haha lees nu al een paar verhalen war geen winkels in voorkomen.

  hoop dat jullie hier lekker bij kunnen tanken voor de rest van de reis en heerlijk genieten samen!!

  knuffels uit zwolle

 • mariska

  ps. wilden jullie niet even proberen te surfen???!!!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>