Inloggen

Aantal bezoekers tot nu toe

301845 Bezoekers

Chat met ons!

Kalender

oktober 2019
Z M D W D V Z
« mrt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Whale watch

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

hawaiiNa toch wel vermoeiende dagen doen we het lekker rustig aan of zoals ze in het Engels zeggen take it easy! We zitten tegen 10 uur in de auto en rijden naar het dorpje Lahaina. Onderweg stoppen we bij een uitkijkpunt vanwaar je walvissen kan zien. Onderweg roept Mart al in de auto dat hij een walvis in de naastgelegen zee zag, ik dacht echt even dat hij een zonnesteek had. Maar bij het uitkijkpunt bleek dat er toch echt walvissen zijn. In de verte zien we ze zwemmen. Bij dit uitkijkpunt zit een vrouw die sieraden maakt van planten, Mirella koopt een paar oorbellen en we rijden snel verder. In Lahaina boeken we 2 boottochten, één met een boot vanmiddag en één met een boot morgen.

Vandaag gaan we de whale watch doen, daarbij zoeken ze naar walvissen op de zee. We vertrekken pas later in de middag en hebben dus nog genoeg tijd om te lunchen en door het gezellige dorpje te lopen. Op de lunchkaart stond dat bij de gerechten chips geserveerd werden, wij gingen ervan uit dat dit patat was maar je kreeg gewoon een zakje chips erbij. Ze hebben erg leuke winkeltjes en op straat is ook genoeg te zien.

Om 14.30 uur gaan we met de boot weg. Vooraf vertelt de begeleider al dat je de vaart met een baseballgame kan vergelijken, het zou het mooist zijn als je een homerun en mooie moves zou zien, maar dat is lang niet altijd het geval en zo is het ook met walvis zoeken. Het is dus afwachten wat we zullen zien, het is tenslotte in het wild in de zee. Na een stukje gevaren te hebben zien we al de eerste sproeiers, een erg leuk en waardevol moment. Daarna zien we ze nog vaker. We zien ze met de staarten boven de zee uitkomen en zelfs een keer een kleine sprong. Er zijn grote walvissen die hier komen en jongen baren en die zien we dus in tweetallen.

Na 2 uur keren we terug naar de haven en hebben we een erg leuke ervaring gehad, want hoe vaak zie je in de zee walvissen? Nou wij hadden ze zo nog nooit gezien. Het was ook erg lekker weer op de boot, de zon scheen en het waaide lekker. We willen hier graag nog van genieten en gaan naar een klein verlaten strandje. Het waait hier wel erg hard, maar na even met de voeten in het water gevoelt te hebben lonkt het wel om onze eerste sprong in de zee te maken. Ik ben als eerste in de zee en Mart volgt na veel twijfels toch eindelijk ook. De zon gaat onder en het wordt dus wat kouder. Als we de zee uitlopen worden we letterlijk gezandstraald en gescrubd door de wind en het zand, ach het heeft ook zijn voordeel want we zijn snel droog.

Bij een Thais restaurant halen we lekker noodles met saté en eten dit in het hotel op. We zijn vandaag verhuisd naar een grotere kamer (een suite) op de bovenste etage met zeezicht, dit is toch wel erg lekker met een aparte huiskamer, slaapkamer en grote badkamer. Mirella heeft het wel wat koud en zet de verwarming een beetje aan, gaat ineens het brandalarm af doordat de verwarming een brandlucht verspreid, deze maar snel uitgezet en de deur open (het brandalarm werkt dus prima hier) en de rust was weer gekeerd in het hotel, gelukkig ben ik op vakantie geen bhv-er ;-)!

Klik hier voor de foto’s van Whale watch

4 comments to Whale watch

 • Berry

  Prima gehandeld! Als een echte BHV’er. Heb je de gele pet wel bij je? 😉
  Groeten vanuit IJhorst

 • tineke

  hou mirella en mart,wat een belevenis om in het echt walvissen te zien!!
  dit lijkt mij ook een enorme ervaring!
  wel fijn dat het zo lekker weer was op de boot.
  ook mooi mee genomen dat er leuke winkeltjes zijn je bent en blijft een shop ahollic,toch…
  En weer mazzel dat jullie een lekkere grote kamer hebben,zo een waar het lekker galmt ha ha.
  en fin om te weten dat de brandalarm goed werkt,veilig heid voor alles!!!
  nou lieverds geniet ervan.
  heel veel liefs uit het natte nederland!
  groetjes mama-ma papa-pa

 • mariska

  mirel jij bent echt een uber shop -a- holic damn:
  sieraden van planten???!!!!!
  hahah jij bent niet wijs!!!erger dan mij, al heb ik wel eens een ring gemaakt van een schelpje gekocht :$
  ach je hebt het toch een paar dagen volgehouden!

  en je kunt ook geen maffe foto gelegenheid laten lopen he?? met je roze karretje.
  en ja lekker chips bij je droge broodje hamburger….

  en kan me voorstellen dat zo’n whale watch erg indrukwekkend is.
  toen wij in de dom. rep. waren was het whale seizoen net voorbij, dus dat staat ook nog op ons lijstje.

  en mart to the rescue!! haha BHV-er!
  Mart de Brandweerman klinkt toch ook wel goed?!

  nou ik ben weer bij met de verhalen en mn reacties.
  sorry dat ik zo lang niks heb laten horen, maar nosmaals mariska en computers….gaan niet echt fijn samen.
  nogmaals denk elke dag aan jullie.
  ben super blij te lezen hoe jullie genieten van alles
  en hop dat de reis nog mooier wordt!!(als dat nog mogelijk is, wat een voorrecht om zoiets mee te mogen maken idd)

  veel liefs en een dikke knuffel van chris en maris

 • tineke

  hoi mirella en mart heel even een bericht ivm.polly en didel heb net gebeld en ze doen het prima ,eten goed en spelen ook dus alles is in orde!
  had niet anders verwacht,zon aardige mevr.
  nou weer op de hoogte van jullie dieren,daaaaag en genietse.
  mama.xxxxxx

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>