Inloggen

Aantal bezoekers tot nu toe

301846 Bezoekers

Chat met ons!

Kalender

oktober 2019
Z M D W D V Z
« mrt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Haleakala Crater

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

vulkaanWe slapen lekker uit en rijden in de loop van de ochtend naar het zuiden van het eiland. De weg eindigt bij een zwart strand, het lijkt wel tuinaarde. Onderweg zien we dit zwarte zand en grote zwarte rotsen ook al aan de zijkanten van de weg. Dit zijn overblijfselen van de laatste vulkaanuitbarsting op dit eiland ongeveer 300 jaar geleden. We hebben onderweg ook een aantal (witte) strandjes gezien en gaan daar lekker voor een paar uur op Big Beach liggen. Helaas is het wat bewolkt, maar de temperatuur is wel lekker en we genieten van de zee met in de verte een paar walvissen.

De rest van de middag relaxen we. ’s Avonds eten wij bij een klein gezellig Indisch restaurantje, erg lekker. De dorpjes hier zijn erg gezellig en leuk om doorheen te wandelen. We gaan op tijd slapen, want morgen zal de wekker om 4.00 uur gaan!

 

Het eiland is ontstaan uit 2 vulkanen, ze slapen al jaren maar hebben wel hun sporen achtergelaten. We staan al vroeg op, want we willen op de vulkaan de zonsopgang zien. Slaperig maar wel erg enthousiast gaan we op pad. Het is lekker rustig op de weg en na ongeveer 1,5 uur rijden komen we aan op de top van de berg. Onderweg rijden we al dwars door de wolken heen. De top van de berg steekt namelijk boven de wolken uit (3000m). Er zijn al veel mensen aan het wachten en het is nog donker. Het is hier heel erg koud, het zal net iets boven de 0 graden zijn, maar doordat het heel vochtig is voelt het veel kouder aan. Gelukkig wisten we dit en zijn we warm aangekleed.

Om 6.37 zal de zon opgaan en we waren er rond 6 uur, dus we wachten geduldig. Langzaam zien we de afgrond naast ons zichtbaar worden, doordat het steeds iets lichter wordt. Het is zo mooi om de wolken onder je te zien en de zon langzaam tevoorschijn komt. In alle kleuren, rood, oranje en geel zien we de zon opkomen. Er begint een vrouw te zingen bij de opkomst van de zon en vertelt een verhaal over de vulkaan en het uitzicht dat we hier hebben. Nadat de zon is opgekomen zie je wolken over de rotsen langzaam wegtrekken, dit is zo mooi om te zien! We kijken nog een tijdje naar het uitzicht, het vroege opstaan was echt de moeite waard! We kunnen nog een stukje hoger rijden (3037m) en van hieruit hebben we uitzicht over het eiland en de naastgelegen eilandjes.

Om 7.30 uur rijden we de weg terug naar beneden, dit ziet er al weer anders uit dan op de heenweg zo in het daglicht. Zo rond 9 uur zijn we weer beneden aan de berg. In het hotel neem ik een warme douche (het was zo koud op de berg en is toch wel een rare overschakeling naar weer boven de 20 graden beneden).

Mart heeft om 10.00 uur vandaag een 2 uur durende surfles. Want ja als je op Hawaï geweest bent, moet je ook gesurft hebben. Aangezien het door de kracht die je nodig hebt meer een mannensport is, blijf ik aan de kant om foto’s te maken en te filmen. Met een wetsuit, surfschoenen en surfplank krijgt Mart eerst uitleg op het gras over de gevaren en de bewegingen die je moet leren te maken. Het is veel krachttraining met opdrukken en met je benen. Het ziet er zo makkelijk uit bij de jongens die het doen, maar daar gaat jarenlange oefening aan vooraf. Mart is vandaag de enige die surfles neemt en heeft dus privéles, dit is wel erg prettig, want zo kun je makkelijk alle vragen stellen die je hebt. Ze lopen na de instructie naar de zee. Op de buik op de plank zwemmen ze een stuk de zee in. En dan zie ik Mart ineens als een echte surfer op zijn plank over de golven gaan, echt stoer! Gelukkig zijn hier niet zulke hele hoge golven en dit is prettig om het te leren. Mart vindt het erg leuk om te doen, het is wel erg vermoeiend. Na 2 uur komen ze terug op de kant en is Mart weer een ervaring rijker.

We doen wat boodschappen en gaan dan terug naar het hotel. Hier vallen we in slaap, het was ook zo vroeg vanmorgen! In de loop van de middag liggen we nog lekker bij het zwembad bij het hotel en lezen lekker een boek. Aan het einde van de middag rijden we weer wat naar het zuiden. Hier zoeken we de huizen van Clint Eastwood en Eric Clapton op. We lopen achterlangs en komen bij de tuinen uit met zeezicht. Er is een grote hangmat en Mirella gaat er even in liggen voor de foto, toch lachen zo in de hangmat van Clint te liggen! Blijkt dat er wel mensen thuis waren…we zijn maar snel doorgelopen. We hebben nog een stuk langs de kust gelopen en zijn toen met de auto door de wijk gereden. De huizen hier zijn zo groot en we kijken onze ogen uit. Het is al weer donker en we rijden terug naar het hotel. Onderweg komen we langs een winkelcentrum en kopen nog een paar kleine souvenirs, want morgen zullen we al weer vertrekken uit Hawaï. We eten lekker pasta en pakken de koffers al een beetje in.

Jammer dat de dagen zo snel gaan en dat ook aan dit stukje van de reis een eind komt. Hawaï heeft ons heel erg verbaasd, we hadden niet verwacht dat het zo mooi, verrassend en bijzonder eiland is. Helaas was het wat bewolkt tijdens ons verblijf, maar hierdoor zijn we wel veel gaan rondrijden en hebben dus ook veel van het eiland gezien. Wat een bijzondere vakantie is dit en we kunnen wel souvenirs kopen, maar het mooiste souvenir is wel onze herinneringen en de vele foto’s en film die we gemaakt hebben.

Klik hier voor de foto’s van Haleakala Crater

3 comments to Haleakala Crater

 • tineke

  nou ,jullie hebben niks teveel gezegd over awai,wat een mooi eiland!
  en dan die zonsopgang,ja wel erg vroeg maar zeker de moeite waard.
  Het lijkt net of jullie in het vliegtuig zitten met die uitzicht van wolken,en soms lijkt het net of je woeste golven ziet ,echt apart.
  mirella wel gaaf dat je op Clint Eastwoods hang mat lag….kan niet iedereen zeggen!
  ja misschien jammer dat het weer wat tegenviel,maar jullie hebben zeker een ontzettende mooie week in hawai gehad aan de verhalen te lezen en fotos te zien.
  nou nog heel veel plezier in NEW YORK……..en shopse he mirella ha ha!
  heel veel liefs van ons allen.
  groetjes en een dikke knuffel mama-ma.

 • mamafrani

  Hey wat onwijs mooie foto’s!!
  En wat een grappig gezicht die route op het navigatie systeem…. alsmaar rechtdoor kun je daar niet echt zeggen 😉
  Ik heb al eens een reportage gezien over het leren van surfen en het schijnt vreselijk moeilijk te zijn, knap dat Mart dan toch overeind komt!!
  Die zonsopgang moet werkelijk adembenemend zijn, alsof de wereld aan je voeten ligt!!
  En tja, ach Clint Eastwood zou die ook meedoen aan die neighbourhood watch?? Dan zijn jullie hem net op tijd gesmeerd 😉 hahahaha
  En in Nederland mogen we niet meer klagen over de bushaltes als ik het zo zie 😛
  Ik heb ook begrepen dat jullie er een koffer bij hebben gekocht voor New York?? Dus dat wordt shoppe shoppe en nog eens shoppen!!! Nou in elk geval veel plezier en ben echt heel erg benieuwd naar jullie aankopen!
  Dikke kus, Francis , Headly en kids!

 • Pa Gombert

  Wat een prachtig uitzicht vanaf die berg. Wat is Hawai mooi. Heb me er nooit een voorstelling van gemaakt, maar het is prachtig.
  Mooi, dat jullie inmiddels gezond en wel in New York zijn aangekomen.
  Nog een heel fijne tijd verder en goede reis.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>