Inloggen

Aantal bezoekers tot nu toe

301855 Bezoekers

Chat met ons!

Kalender

oktober 2019
Z M D W D V Z
« mrt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

New York

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

newyorkMart staat vandaag al weer vroeg op. Het schijnt dat je bij een baai dolfijnen bij zonsopkomst kunt zien. Met de lange reis in het vooruitzicht die we vandaag moeten gaan doen, heb ik de puf niet om zo vroeg weer op te staan. Mart gaat dus alleen op pad en ik slaap heerlijk uit. Mart komt na 2 uur weer terug met pijn in zijn voeten van het lopen over keien langs de kust en heeft helaas geen dolfijnen gezien maar wel wilde geitjes… Ik had ondertussen de koffers ingepakt, ze gingen nog maar net dicht en dat terwijl we al een extra koffertje hebben gekocht.

We zijn lekker op tijd op het vliegveld en de vlucht vertrekt ook op tijd. We vliegen eerst naar Los Angeles, dat is 4,5 uur vliegen. Vandaar vliegen we door naar New York, dit is een vlucht van 5 uur.

Op Los Angeles hebben we een klein uurtje om over te stappen, gelukkig zijn de koffers al door naar New York en kunnen we nog even wat eten op het vliegveld. De vluchten gaan goed, maar na 9,5 uur vliegen zijn we het ook wel zat en voelen onze voeten een paar kilo zwaarder aan. Vanuit Hawaï moeten we ons klokje 5 uur naar voren zetten, daardoor hebben we bijna geen nacht gehad. Vanuit het vliegveld pakken we de bekende gele New York taxi. We zitten achterin en er hangt zelfs een tv-schermpje met de route waar we rijden, het weer en wat reclamefilmpjes.

Na 35 minuten rijden we Manhattan binnen, de skyline is erg mooi! Wat een grote gebouwen, de zon die we net nog zagen is verdwenen tussen de wolkenkrabbers. Ons hotel zit direct naast Times Square middenin Manhattan en op loopafstand van de winkels. Hier krijgen we weer een upgrade naar een mooie suite. We zijn erg moe van de vlucht en vallen op het grote bed in slaap. Tegen 11.30 worden we weer wakker en gaan ons snel opfrissen, want jullie raden vast wat we onze eerste middag in New York zullen gaan doen……juist, shoppen!!!

We lopen naar 5th avenue, de winkelstraat met alle grote modeketens. Het is hier een waar shopparadijs, alles lonkt en even kriebelt het voor een Louis Vuitton tas, maar aangezien ik graag meer dan 1 tas wil kopen, is deze gedachte en behoefte al snel weer verdwenen. Bij het General Motor Building, het hoogste gebouw van het Rockefeller Center (206 m) gaan we naar de 70e verdieping om een adembenemend uitzicht te hebben over New York, wat is dit mooi! Amsterdam is hier echt maar een dorp bij, zulke grote en hoge gebouwen en ook zoveel bij elkaar. Na een paar mooie foto’s gaan we weer met de lift naar beneden. In de lift kun je door het plafond naar boven kijken waarbij de liftschacht heel mooi verlicht is.

Aan het einde van de winkelstraat is het Central Park, een park van 341ha middenin Manhattan. Vreemd om van de drukke winkelstraat met enorme gebouwen een park met net zoveel mensen in te lopen. We zien een dierentuin, een kinderboerderij, schaatsbanen en veel straatartiesten. Het is er erg gezellig, het weer speelt waarschijnlijk ook mee want het zonnetje schijnt lekker met een lentetemperatuur.

Na een tijdje gewandeld te hebben gaan we met een taxi naar 34th Street. Dit is een winkelstraat met meer betaalbare winkels. Bij de Zara slaag ik zo goed, dat ik schrik bij de kassa. Ik hou in gedachte dat het in dollars meer lijkt dan in euro’s, dan valt het toch een klein beetje mee (slechte gedachte 😉 . Bij een andere winkel slaag ik ook erg goed en dan is de avond en de dag toch echt voorbij. Ondanks de vlucht en lange wandelingen ben ik niet moe en zit vol adrenaline, ik slaap dan ook erg onrustig.

Klik hier voor de foto’s van New York

2 comments to New York

 • tineke

  NEW YORK….NEW YORK….hier komt mirella!!!
  wat veel winkels zeg en die toren hoge gebouwen!
  volgens mij krijg je adhd als je daar loopt van al die bill boards en reclame en drukte.
  maar geniet maar lekker en laat ook wat nog over voor de amerikaan,ha ha
  nog veel shop plezier(mirella zeker hi hi )
  veel liefs mama.xxxxx

 • mariska

  idd NEW YORK NEW YORK!!!
  Maar toch niet alleen h&m en zara???
  zie ik op de foto’s ook new shoes??

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>