Inloggen

Aantal bezoekers tot nu toe

301845 Bezoekers

Chat met ons!

Kalender

oktober 2019
Z M D W D V Z
« mrt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Cultureel New York

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

vrijheidsbeeldVandaag is de zomertijd ingegaan en gaat de klok een uur vooruit en ik had al zo’n moeite met het tijdsverschil…Het is dan ook bijna 11.30 voordat we eindelijk buiten zijn. We lopen naar het metrostation die niet ver van het hotel is. We kopen voor 7,50 twee tickets voor het openbaar vervoer voor de hele dag, dat is nog eens goedkoop reizen! De stations zijn een stuk smaller dan in Nederland, de metro’s zien er wel een beetje hetzelfde uit. We rijden met de metro eerst naar Ground Zero, de plek waar vroeger het World Trade Center stond. Ze zijn druk bezig om hier nieuwe gebouwen neer te zetten.

Vanuit een restaurant in een hotel ernaast hebben we goed uitzicht over de gehele plek. Het is zo bizar dat zulke grote torens middenin een stad tussen andere hoge torens zijn neergestort en dat die andere torens er nog zo goed bijstaan, onvoorstelbaar. Ze zijn nu op dezelfde plek bezig met de bouw van de Freedom Tower, het hoogste gebouw ter wereld (541 m) en een herdenkingsplek voor de overledenen.

Een paar straten verder is Wall Street, het centrum van de economie in Amerika. Het is vandaag zondag en de beurs is gesloten, het is dan ook erg rustig. We zien de grote handelsgebouwen, erg mooi allemaal. Aan het einde van deze straat komen we uit bij de haven. Hier pakken we de gratis boot naar Staten Island. Onderweg varen we vlak langs het Vrijheidsbeeld, het symbool voor Amerika. Zo apart en onwerkelijk dat we hier nu zo dichtbij zijn en dit allemaal zelf kunnen bekijken.

Na een uur zijn we weer terug bij de haven. We lopen een stuk naar de metro en gaan naar Brooklyn. Hier lopen we naar de kust en hebben van daaruit een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan, de Brooklyn Bridge (de eerste stalen brug ter wereld) en de Manhattan Bridge. We maken een aantal foto’s en lopen weer richting de metro. Onderweg lopen we langs een pizzeria met een enorme rij buiten, het lijkt wel of er een beroemdheid binnen zit, maar navraag leert dat dit een hele goede pizzeria schijnt te zijn en men daar dus lang voor in de rij wilt staan, gekke Amerikanen… De lantaarns in Brooklyn zijn gas lantaarns en zit dus een echte vlam in, wat leuk dat dit nog bestaat! We willen graag met de metro terug over de Manhattan Bridge en na een paar keer overstappen, rijden we de brug over. Je kan ook over de brug teruglopen, maar we lopen al zoveel en hebben niet voor niets de dagtickets.

We stappen uit bij 34th Street en lopen naar het Empire State Building. We kopen tickets die samen 48 dollar zijn, wat een toeristenuitbuiting! Maar het is het geld wel waard. We kunnen tot de 86ste verdieping van het 102 verdiepingen tellend gebouw. De lift gaat erg snel en het is flink slikken om je oren open te houden. Het uitzicht is echt zo mooi, we kunnen over de hele stad uitkijken. Het is nog licht en na een uur gaat de zon langzaam onder. We zien de stad langzaam veranderen in een stad vol lichtjes, net een plaatje. Mart maakt veel foto’s en wat film en na 2,5 uur gaan we weer terug naar beneden.

Veel winkels zijn omdat het zondag is om 18 uur gesloten. De American Eagle Outfitters is nog wel open en hier slagen we voor ons beiden erg goed en is het wel weer even schrikken bij de kassa. Maar we zijn blij met de leuke kleren en hebben er tenslotte hard voor gewerkt.

We pakken de metro naar 42nd Street, op het station zitten 2 mensen muziek te maken op plastic emmers. Het klinkt echt heel erg mooi en blijven hier een tijdje kijken waarna we doorlopen naar de bioscoop. Bij de bioscoop kopen we kaartjes voor de film Confessions of a Shopaholic, wat toepasselijk…..hihihi! Eerst eten we bij een pizzeria en gaan dan naar de film. Deze bioscoop heeft 13 zalen en in zaal 7 kijken wij de film. Het is goed te volgen zonder ondertiteling, volgens Mart omdat het vooral allemaal herkenbaar is (ach ieder z’n zwak, haha). Uiteindelijk geeft Mart toe dat hij het ook wel een leuke film vond en we hebben dan ook samen genoten van dit avondje uit.

Het is al weer 12 uur geweest en lopen terug naar het hotel. Op de kamer zetten we de weblog nog online en ik geniet nog even van de leuke aankopen, maar dan is het uiteindelijk toch al weer 1 uur en val ik in slaap. Mart kletst nog even gezellig met familie op de msn en valt om 2 uur in slaap. New York is echt een geweldige stad!

Klik hier voor de foto’s van Cultureel New York

6 comments to Cultureel New York

 • betty gombert

  hallo M&M
  Wat een gebouwen daar zeg. ontzettend hebben jullie geen hoogtevrees. Ik krijg al bijna kippevel als ik naar de plaatjes kijk. br.
  Maar het is wel geweldig wat jullie allemaal zien.
  Nog een paar dagen en dan zijn jullie alweer thuis.Als ik jullie niet meer spreek dan een behouden thuiskomst, maar we zien misschien nog een verhaal. we wachten maar weer af.
  Liefs mama

 • tineke

  allemachtig wat een gebouwen!
  gaaf dat jullie in het echt het vrijheids beeld hebben gezien,zo mooi.
  en het uitzicht is echt zo mooi,zal in het echt nog mooier zijn.
  mirella heb je alle winkels al gehad?..ha ha
  en die film…echt een leuke titel ha ha
  nou nog veel plezier ,geniet er nog even van…
  heel veel liefs en ook de groetjes van oma-opa
  daaag mam
  xxxxx

 • peter

  leuk dat jullie op het empire state building zijn geweest, net als ik nu weer 17 jaar geleden. Wat een uitzicht he!
  Veel plezier nog in the big apple.
  Magnifieke foto’s trouwens, die van het vrijheidsbeeld zal niet misstaan op een reisfolder van Arke ofzo, misschien kan je d’r nog geld mee verdienen, haha.

 • tineke

  mirella en mart als wij jullie niet meer spreken,een hele goede reis naar nederland,geniet er nog van.
  mirella ik hoor net op de radio dat oorlogs winter de film 3 prijzen heeft gekregen!!!
  nou heel veel plezier nog en ik spreek je nog.daaaaag lieverds.mama.xxxxx

 • Xavier

  Wow wat een vette stad!

  Stoere schoentjes heb je gekocht Mirel! Allstars B-)

  Ben weer helemaal bij met de blogs, wat gaat het allemaal snel zo. Lekker genoten maar wel weer blij dat jullie snel weer gewoon bij ons in Kikkerlandje zijn 😛

  Xavier

 • mariska

  gas lantaarns wow nostalgie!!

  maar je hebt de film dus al gezien!! ahhh wilde voorstellen samen te gaan dit weekend,als je terug bent nu zeg mar… mmmm jammer ,ma was leuk dus?!

  new york klinkt zowel cultureel als shop-tureel erg goed!! zoals verwacht!!top kijk erna uit alle outfits te zien en jullie gelukkige koppies!!!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>